Zaterdag 15 november 2008 om 14:30
Vertrek / Aanwezig
Sportpark De Ribbe
Scheidsrechter: M. Prins
Type wedstrijd: Competitie 2008/2009
 
vv Q.V.C. 1 Delfstrahuizen 1
2 0

26' René van Dam

78' Geert Bouma

 

12' André van der Wal

 
QVC zegeviert opnieuw!!

Zaterdag 15 november trad QVC alweer aan voor haar zesde thuiswedstrijd. Veel jeugdige spelers betraden het sportcomplex toch met enkele spanning. Zo had André van der Wal in de nacht van vrijdag op zaterdag geen oog dicht gedaan. Het arriveren van Sint Nicolaas is dan ook een zeer speciale gebeurtenis, die met de nodige rillingen wordt aanschouwd.
Ondanks deze verstoring werd de wedstrijd tegen Delfstrahuizen gewoon gespeeld. De gasten begonnen de competitie stroef, maar is een zeer gevaarlijke ploeg. Zo sloot men vorig jaar de competitie af met een verdienstelijke derde plaats. Om aansluiting te houden met de bovenste regionen was een overwinning voor QVC zeer belangrijk.

In het basiselftal waren enkele noodzakelijke aanpassingen aangebracht. Zo namen Ronald Oppers en Stefan Bouma de honneurs waar van de afwezigen Peter Jongstra en Edwin Pluister. Geert Bouma moest daardoor de rol van ‘spielmacher’ op zich nemen.
Om 14.30 uur werd er onder toeziend oog van het trouwe publiek afgetrapt door de gasten. De eerste minuten waren beide ploegen vooral aan het aftasten en speelde het duel zich af op het middenveld. Delfstrahuizen beschikt over een snelle voorhoede die werd opgevangen door Wout Klijn Velderman en Jan Albada. Dat de achterhoede de laatste weken prima op dreef was bewezen ze eens te meer. De aanvallers lagen aan de ketting en werden vakkundig uitgeschakeld. Hierin werden ze goed ondersteund door het middenveld. Waarbij André van der Wal voor een onschuldige overtreding de gele prent ontving en waarschijnlijk hierdoor de volgende wedstrijd zal missen.
Echter de voorhoede van QVC had het lastig tegen de fysiek sterke achterhoede van de tegenstander. Het doelpunt dat viel was dan ook welkome verassing. Geert Bouma kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en haalde even buiten de zestien meter uit. De zwabberende bal kwam recht op de doelman af, die deze echter niet voldoende onder controle kreeg. Hierdoor kon René van Dam simpel de 1-0 binnen tikken. Dit was eigenlijk ook het enigste wapenfeit van QVC in de eerste helft. Delfstrahuizen kwam daarnaast ook niet verder dan een schwalbe en een schot die prima werd gepakt door Cees Huitema. De beide ploegen besloten de eerste helft dan ook met de nipte voorsprong voor de thuisclub.

De thee deed vooral Delfstrahuizen goed smaken, zij kwamen in de tweede helft goed uit de startblokken en probeerden zo snel mogelijk de aansluiting te vinden. Vooral bij corners en vrije trappen kreeg de technische staf van QVC het benauwd. Ondanks dat er weinig grote kansen werden gecreëerd, bleef de gelijkmaker in de lucht hangen. Zo passeerde de rappe linksbuiten twee man en ging in de zestienmeter theatraal naar de grond. Dit hoogstandje werd meegenomen in de voorselectie van de ‘Jürgen Klinsmann-award’, maar niet bestraft door de scheidsrechter. Gelukkig scoorde QVC op het juiste moment en kwam het eindelijk onder de druk van Delfstrahuizen vandaan. René van Dam passeerde enkele spelers en bediende Leo Pruis. Leo bleef kalm en schoot de bal beheerst via de keeper voor de voeten van Geert ‘stiffie’ Bouma en deze maakte de bevrijdende treffer.
Na deze goal kreeg QVC eindelijk de overhand en diverse kansen om de score uit te breiden. Leider Sake Veenstra, bekend van (gecensureerd), gaf enkele ondersteunende aanwijzingen. Dat Sake zich op een ander niveau begeeft dan menige spelers bleek wel uit de reactie van Geert Bouma. Geert kreeg de simpele opdracht om een ‘Harry Potter-bal te geven’ en wat volgde leek niets op dit alles. Teleurgesteld werd de dug-out dan ook weer opgezocht.
In de slotfase kregen de wisselspelers nog enkele speelminuten. Zo verliet ook de moegestreden maar uitblinkende Ronald Oppers het speelveld.

Met een beetje meer geluk en slimheid had de score nog hoger uit kunnen vallen, vooral de jeugdige Jacob Reuvers liet zich in de slotfase nadrukkelijk gelden. De tevredenheid overheerste na afloop van deze matige wedstrijd, die eigenlijk alle kanten op kon.
Volgende week is er geen officiële competitieronde, de eerst volgende competitiewedstrijd is dan ook op zaterdag 29 november tegen Bolswardia. Deze ploeg staat onder leiding van een oude bekende, Loet Boot.

Eerdere ontmoetingen

15 november 2008

14:30 Competitie 2008/2009: vv Q.V.C. 1 - Delfstrahuizen 1 2 - 0 Article
Team G. Pt.
1. Bant 1 20 43
2. Balk 1 20 36
3. Delfstrahuizen 1 20 33
4. VVI 1 20 30
5. Makkum 1 20 28
6. NOK 1 20 27
7. Mulier 1 20 26
8. vv Q.V.C. 1 20 25
9. Bolswardia 1 20 24
10. IJVC 1 20 19
11. Tonego 1 20 16
Sportpark de Ribbe
Koeweg 7
8715 EN Stavoren

tel. 0514 68 17 13