• Afgelopen zaterdag mocht het tweede eindelijk aantreden voor de competitie. Na een teleurstellende beker campagne waarin we derde eindigden in de poule met alleen competitiegenoot NOK 2 onder ons, door een zwaarbevochten 1-0 overwinning. Verder waren de uitslagen uit tegen Makkum 2 5-0, en thuis tegen Zeerobben 2 0-10. Kortom weinig goals gemaakt en veel tegen.
    Zaterdag speelden we tegen Joure 4 (vorig seizoen 2e), een tegenstander waar vorig seizoen ook tegen is gespeelt. Toen werd er thuis nipt met 1-2 verloren. De wedstrijd selectie was als volgt: Tibbe, Andries, Petrus, Tieme, Jurjen van Dam, Jacob, Jorn, Willem, Steven Wouda, Steven Visser, Gerrit en Jan (ook Jan Willem Albada werd hier op de wedstrijddag nog aan toegevoegd, in het geval van hoge nood). Eenmaal aangekomen in Joure zagen wij onze tegenstander en zagen dat dit een team was gevuld met voornamelijk iets oudere mannen dan wat in ons team rondloopt. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden waarin veel gewerkt moest worden om het de slimme voetballers van Joure moeilijk te maken. We hielden het ongeveer 25 minuten zeer goed dicht achterin, daarna volgde een klein misverstandje achterin na een lange bal van achteruit door Joure. Twee verdedigers van QVC liepen elkaar omver en de aanvaller van Joure zei figuurlijk dankjewel en maakte dit kansje af. (1-0) Ongeveer 10 minuten later maakte Joure de 2-0. Op dat moment dachten de mannen van Joure dat de buit al binnen was, maar eigenlijk vanaf de aftrap maakte Steven Visser een goed lopende aanval af. Met een goed schot van een meter of 14 schoot hij raak in de rechter onderhoek. (2-1). Dit gaf toch wel een boost aan QVC. 2-1 was ook de ruststand er moest dus na de rust nog wat gebeuren om met een goed resultaat van het veld te gaan. Tijdens de rust mochten we niet naar de kleedkamers vanwege de Coronaregels van SC Joure. Na de rust was het spelbeeld eigenlijk het zelfde als de eerste helft, QVC wilde wel maar Joure stond continu goed opgesteld achterin. Ongeveer haverwege de tweede helft heeft QVC recht op een hoekschop maar de grensrechter vlagt voor een doeltrap en de scheidsrechter volgt dit advies. Hierdoor stond QVC wat te mopperen en niet goed op te letten en wist Joure te profiteren. (3-1). Tien minuten later werd het ook nog 4-1 voor Joure. Daarna was het voor QVC wel gebeurd we probeerden nog wel aan te vallen maar de vermoeidheid begon ook mee te spelen en we werden niet echt gevaarlijk meer. De 4-1 die op het scorebord stond zou uiteindelijk ook de eindstand blijven.
    Volgende week zal het Tweede het wederom opnemen tegen NOK. Nok zal revanche willen na de nederlaag van een paar weken geleden. Aanvang van deze wedstrijd is om 15.30 op sportpark de Ribbe. Dan gaan we met z’n allen weer vechten voor de drie punten.