• Zoals algemeen bekend heeft Corona de wereld flink in de greep, de overheid heeft hiervoor regels opgesteld en wij dienen ons ook hieraan te houden. Om enige duidelijkheid te creëren hoe het naar ons inziens het meest praktisch is er mee om te gaan hebben we een protocol opgesteld welke tot nader orde van toepassing is. Bij deze het dringende verzoek jullie hieraan te houden, bij voorbaat dank!

   

  PROTOCOL thuis spelende- en bezoekende teams 

  Jeugd 

  • Spelers/trainers/leiders/vrijwilligers/ouders die ziek zijn, koorts of verkoudheid hebben, komen niet op het sportpark maar blijven thuis. Ook wanneer men zelf niet ziek is maar een ander gezinslid wel Corona gerelateerde klachten heeft, blijft je thuis!!
  • Bij de entree op ons sportpark staat desinfectiemiddel.
  • Eenieder die het park betreedt wordt geacht zijn/haar handen hiermee te desinfecteren.
  • Voetbalkleding dient thuis te worden aangetrokken.
  • Advies aan alle kinderen om vooraf thuis naar het toilet te gaan.
  • In elke kleedkamer mag er maar 1 leider/coach aanwezig zijn.
  • Ouders, chauffeurs en/of andere begeleiders en betrokkenen dienen buiten de kleedkamer te wachten.
  • Voor alle jeugdelftallen geldt dat er geen mogelijkheid is om te douchen.
  • Draag een mondkapje vanaf 13 jaar en ouder wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.

   Senioren 

  • Spelers/trainers/leiders/vrijwilligers/ouders die ziek zijn, koorts of verkoudheid hebben, komen niet op het sportpark maar blijven thuis. Ook wanneer men zelf niet ziek is maar een ander gezinslid wel Corona gerelateerde klachten heeft, blijf je thuis!!
  • Bij de entree op ons sportpark staat desinfectiemiddel.
  • Eenieder die het park betreedt wordt geacht zijn/haar handen hiermee te desinfecteren.
  • Omkleden gebeurt in de aangewezen kleedruimtes.
  • Elk seniorenteam moet worden verdeeld over 2 kleedruimtes.
  • De trainer/leider/coach houdt zijn “speech”/wedstrijdbespreking niet in de kleedkamers maar op het veld.
  • Draag een mondkapje vanaf 13 jaar en ouder wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.
  • Van elke bezoekende vereniging is er 1 bestuurslid en 1 trainer/leider/coach welkom in de bestuurskamer.

  UPDATE 29-9-2020:

  -Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.

  -Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek 3 weken lang niet meer toegestaan bij sportactiviteiten.
  Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.


  -Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs/vaders en moeders niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Kinderen bij de toegang afzetten en weer ophalen. Blijf dus buiten de toegangspoort van ons complex.


  -Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd? Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.


  -Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.


  -Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
  Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken. Kinderen bij de toegang afzetten en weer ophalen. Blijf dus buiten de toegangspoort van ons complex.

  Verder zullen er tijdens trainingen en/of wedstrijden alleen bestuursleden en personen die een functie bij QVC bekleden aanwezig zijn. Deze groep draagt zorg voor het zo “normaal” mogelijk verlopen van de trainingen en/of wedstrijden en zal waar nodig handhaven op de door de overheid opgelegde maatregelen.

  Heb begrip voor de opgelegde maatregelen en maak het al die mensen die zich belangeloos voor de club inzetten niet al te moeilijk. Heb respect voor de mensen die er nou juist voor zorgen dat er nog steeds gevoetbald kan worden.

  Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat we z.s.m. weer naar een normale situatie toe kunnen!!

  Bestuur vv QVC

   

   

  QVC conformeert zich aan de richtlijnen van NOC-NSF, deze zijn ook te vinden middels de volgende link: https://nocnsf.nl/sportprotocol en rekent op uw medewerking en verwacht dat een ieder zich aan de geledende RIVM regels en adviezen houdt, dank u.