• Op zaterdag 19 september stond voor QVC 3 de 2e competitiewedstrijd op het programma.

  De vorige wedstrijd behaalde het 3e een denderende 3-0 overwinning op Balk. Ja u leest het goed, de NUL! Wat vorig seizoen niet gelukt was, werd dit seizoen direct met de eerste competitiewedstrijd behaald!

  De spelers van het 3e bleken in uitstekende \"vorm\" te zijn en daarbij kwam dat bij Balk de scherpte nog wat miste. Vooral Jappie Duiker (wie kent hem niet) moest zijn vizier nog even wat bijstellen.

  Bij onze eigen HiHaHarry was dit een heel ander verhaal. Hij scoorde het eerste en derde doelpunt en is daarmee direct de huidige topscoorder van QVC 3.

  Het 2e doelpunt kwam op naam te staan van pollie, de eerste nominatie voor de puskasawards was hiermee ook binnen. Vanuit een vrije trap schoot hij vanaf een kleine 35 meter met precisie de bal in het vijandelijke doel!

  Dus zo dreef het 3e op een roze wolk naar Oudega. Daar aangekomen verdween de roze wolk als sneeuw voor de zon. Het bleek dat twee van de sterkhouders van vorige week uitgeleend waren aan andere teams. Pollie en Der Bomber ontbraken bij de wedstrijdselectie.

  Desalniettemin ging het derde vol zelfvertrouwen en met het vuur in de ogen het veld op. Het werd voor ons al gauw duidelijk dat het een lastige middag ging worden. De leidsman van dienst liet zich behoorlijk gelden. Dit kwam het spelbeeld van de wedstrijd helaas niet ten goede.

  Na 7 minuten gespeeld te hebben werd zowel QVC als de Walde verrast. Na een lichte duwfout van Luut de Tank, kreeg hij de wind van voren van de scheidsrechter. Omdat dit bericht ook door de jongere qvc'ertjes onder ons gelezen wordt, zullen we deze scheldkanonnade niet in dit verslag melden.

  Het gevolg hiervan was voornamelijk veel verbaasde gezichten. Wat dit onderwerp betreft zijn de rollen meestal omgedraaid. Nadat hoofdcoach H. Folkertsma een hartig woordje had gewisseld werd er excuus gemaakt en kon er door gevoetbald worden.

  Het spelbeeld veranderde echter niet, de vrije trappen die QVC rond de 16 tegen kreeg waren met geen mogelijkheid bij te houden.

  Toch wist Marco regelmatig de verdediging van de walde aan het wankelen te brengen. Nadat hij al eens voor open doel onderuit geschoffeld werd (uiteraard geen penalty) vond hij kort daarop met succes het doel. De verdediging van de walde werd te kijk gezet en hij ronde keurig af.

  De vijandelijke vrije trappen bleven maar komen. Maar de muur stond steeds goed. Ten koste van Tjietse zijn nakomelingen offerde hij zich op voor het team. Aangezien het derde niet beschikt over een masseuse en het feit dat de andere teamleden Tjietse zijn zaakje niet wouden aanraken, moest hij kreunend en steunend verder.

  Toch lukte het de Walde om via een van de vele vrije trappen op gelijke hoogte te komen. Nienhuisje is er nog steeds van overtuigd dat het een mislukte voorzet was. Maar deze mislukte voorzet belande wel in de kruising van het doel.

  Het was 1-1, QVC moest weer aan de bak. Marco pakte het voortouw en zette de verdediging van de Walde nogmaals te kijk. Met een goede assist op Tjietse (nog steeds steunend en kreunend), die het keurig afmaakte in de lange hoek.

  Met een 1-2 stand gingen de mannen de rust in. Niets weggeven en vooral geen commentaar op de leiding was het tactische advies van dhr. H. Folkertsma.

  Hier werd de 2e helft keurig gehoor aangegeven door de mannen van het derde. De Walde wilde wel maar het lukte niet. Door frustratie werden er enkele dodelijke schoppen uitgedeeld. Dit resulteerde in 2 dikke enkels voor Marco en Tjietse. Marco moest helaas het veld verlaten maar Tjietse (nog steeds steunend en kreunend) voetbalde de wedstrijd op karakter uit.

  Er leek verder geen vuiltje aan de lucht, de Walde had geen belang bij hoog druk zetten en zo kon Nienhuisje een paar Onana'tjes doen.

  Totdat de Walde een slotoffensief opstartte, alleen de keeper van de Walde bleef op eigen helft achter. QVC was leeg gestreden en de 90e minuut brak aan. Dankzij het goede karakter van het team werd er stand gehouden. Ware het niet dat in Oudega blijkbaar een extra helft aan blessuretijd wordt toegevoegd.

  In de 102e minuut van de wedstrijd kwam de Walde op 2-2. Via de binnenkant van de paal belandde de bal in een scrimmage. De bal viel verkeerd voor QVC en perfect voor de Walde. Ze maakten hier dan ook dankbaar gebruik van.

  Vlak na de aftrap werd er al snel afgefloten. Er was qua gevoel een duidelijke winnaar en een duidelijke verliezer. Echter was de inzet 110% en daar kunnen we trots op terugkijken!

  Op naar volgende week! De derby QVC 3 - Bakhuizen 3 wordt gespeeld om 18:00. Dus u kunt met een bordje op uw schoot aanschuiven langs de zijlijn