• Vv QVC 3 - Rkvv Bakhuizen 3
  Op zaterdag 26 september stond de derby tussen QVC 3 en Bakhuizen 3 op het programma.

  Vorige week had het 4e het goede voorbeeld gegeven door 4-1 te winnen van hetzelfde team.
  Aangezien QVC 3 weer kon beschikken over Der bomber en Pollie werd de strijd vol goede moed aangegaan. Ook het Workummer talent joerie en de ex-hylper hadden zich voor deze wedstrijd aangesloten bij het sterrenensemble van coach H. Folkertsma. Minpuntje was wel het ontbreken van Luut de Tank, die de vrouwtjes moest melken.

  De wedstrijd ging om 18:00 van start op sportpark De Ribbe. De voorbereidingen voor deze wedstrijd werden getroffen in een superdeluxe tent van Prins van der Meer verhuur.

  Toen de spelers van het 3e uit de tent kwamen werden ze onder luid gejoel ontvangen. Terwijl het derde nog moest beginnen waren de andere teams al druk aan het feest vieren.

  De al halfbeschonken supporters steunden de spelers van het derde die het noodweer moesten trotseren.

  In de stromende regen en op een zeer nat en glad veld ging de wedstrijd van start. QVC ging stroef van start, maar Bakhuizen had het ook moeilijk met de omstandigheden.

  Bakhuizen kwam wel op voorsprong nadat Pam een zeldzame uitglijder maakte. De spits van bakhuizen kwam 1 op 1 met nienhuis en schoot laag in de rechterhoek raak.

  QVC antwoorde snel met de 1-1. HiHaHarry maakte op aangeven van Marco de gelijkmaker. Hij verstevigde hiermee zijn koppositie van topscoorder en komt op een totaal van 3 doelpunten (hij loopt 1 op 1! Wat een prachtige statistieken van dit grote talent!!).

  Daarna ging het toch weer mis voor QVC, na Pam was dit keer Nienhuisje de ongelukkige.
  Het is algemeen bekend dat Nienhuisje niet te boek staat als goede meevoetballende keeper.

  Nienhuisje had gehoord dat PSV een zeer goed meevoetballende keeper (Mvogo red.) had gehaald, en hij had de beelden van Mvogo zorgvuldig bestudeerd in de hoop zijn meevoetballende kwaliteiten te verbeteren.
  Nienhuisje liet in deze wedstrijd zien veel opgestoken te hebben van Mvogo. En bij een zacht schot op doel deed hij een prachtige (zoniet nog mooiere) imitatie van Mvogo.

  Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Marco en Tjietse op de topscoorderslijst. 1-2 voor Bakhuizen.

  Tjietse (nog steeds steunend en kreunend) voelde zich te goed om op gelijke hoogte te staan met Nienhuisje en maakte op aangeven van HiHaHarry de 2-2.

  Met deze stand kwam er een einde aan de eerste helft en het derde zocht de tent op.
  Zo'n spektakelstuk dat het de eerste helft was, zo saai was het de 2e helft. De spelers van beide teams hadden duidelijk zin in bier en de wedstrijd werd rustig uitgevoetbald.

  Bakhuizen maakte nog wel de 2-3, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

  De ex-hylper kreeg voor QVC nog een gigantische kans voor de 3 punten. Na een 1 tweetje tussen Joerie en Messi verzuimde hij echter de bal in het netje te leggen.

  Eindstand 2-2 en toen kon er toch eindelijk bier gedronken worden. Nienhuisje schrok die nacht nog vaak wakker van dat ene moment. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen!
  Volgend weekend staat de reunie van ons ex-hylper met zijn oude teamgenoten op het programma. QVC 3 - Hylpen 2 gaat om 16:15 van start op sportpark De Ribbe! Tot dan!