• Zaterdagmiddag 18 november 2023. Voor het derde stond er een uitwedstrijd gepland tegen ONS 2(!!) op het programma. In het verleden zijn we al vaak de strijd aangegaan met ONS 7 of ONS 8, maar ONS 2, wat moesten we daar van gaan verwachten?

  Een blik op de ranglijst leerde ons dat ze 1 punt onder ons stonden, een belangrijk potje dus. Het hoofddoel van vandaag: 3 punten mee naar huis!

  Het weerbericht voor deze middag was af te lezen aan het aantal afmeldingen. Het ‘regende’ afmeldingen. Om even een paar op te noemen. Onze vaste verslaggever Pieter Sjoerd meende dat hij het 3e ontgroeid was, dus hij sloot zich vandaag even aan bij het 2e. Onze 2e verslaggever Jesse “pure paniek” van der Pal was ook afwezig. Hij moest knakworsten shoppen voor zijn verjaardag.

  Verder waren de vaste gasten Luut “de Tank” Dijkstra (Luut mut nar hus want de koei’n staan op spring’n), Dirkie Visser, Sybren “missie” Veldman ook afwezig. Opzich geen probleem, want woensdag werd er een versterking geïntroduceerd in de 3e app. Rooie Cor moest het gemis van de anderen op gaan vangen. Alleen was hij vergeten dat hij moest kuilen (met dit weer??). Volgende keer graag een beter excuus verzinnen, maar goed ook hij was afwezig.

  Gelukkig was daar Peke “PePe” Wouda, die uitgerekend met dit weer na een jaar zijn comeback wou maken. Weliswaar met een paar kilootjes meer meldde hij zich vol vuur in de kantine. Daarnaast had het 3e nog versterking van een drietal vrouwen, Carina, Kelly en Hennie waren bereid om het 3e te helpen met het personeelstekort. Een eervolle vermelding voor Hennie, die aanbood te vlag te hanteren.

  Voorafgaand aan de wedstrijd werd er gemeld dat we op kunstgras zouden voetballen. De jongens (en vrouwen) van het 3e niet blij. Maar vooruit, de kunstgras schoenen in de tas en op naar Sneek.

  Eenmaal aangekomen op het sportcomplex van ONS bleek echter dat we niet op kunstgras moesten spelen. Nee QVC 3 mocht zich gaan melden bij “zwembad” 3. Tijdens de veldinspectie werd al gauw duidelijk dat onze eigen Steven Albada met een snorkel op moest gaan spelen. Maar dat kon onze “supersub” er niet van weerhouden om een keer in de basis te starten. Met Oranje Age “wat een kutweer, maan ik ook een keer op e bank beginne?” Osinga op goal. Joerie dit keer op laatste man en de verdediging werd gecompleteerd door een weer fitte Frétuur de Boer, Jouke Jr. Folkertsma en Sjoerd Sietze Zwaan. Middenveld as usual met Symen Symen Jeen, Jensie “KieFit” en dus Steven “Snorkel” Albada. Voorhoede van vandaag, Good old Daan(tje) Hoogland, Mr. Positive (Harry Wijbrands) en Willem ‘Koning van de assist’ Albada.

  Nadat het eerste fluitsignaal gegeven was bleek al snel dat ONS 2 de voorhoede van ONS 1 even had geleend. Maar no worries, de jongens (en vrouwen) van QVC 3 zijn wel wat gewend.

  Het was dan ook geen verrassing dat QVC vrij snel op voorsprong kwam. Willem ‘Koning van de assist’ Albada kreeg dit keer zelf een assist van een ONS verdediger. Zou dit aan het veld gelegen hebben? Dat houden we maar even in het midden. Desalniettemin 0-1 QVC!

  Niet veel later een aanval van ONS, een glijpartij in de 16 van QVC (zou het aan het veld liggen? We houden het maar even in het midden). Met als “logisch” gevolg een penal voor de thuisploeg. Age kiest de goede hoek, maar is kansloos tegen het harde schot van de ONS 1 spits. 1-1.

  ONS ruikt bloed en zet vanaf onze aftrap de druk er gigantisch op. Ze dwingen QVC de bal naar achter te spelen maar dit gaat mis, ONS onderschept en schiet 1 op 1 met Age de 2-1 binnen.

  Foutje verdediging, moet kunnen zou je zeggen. Volgende aftrap, zelfde verhaal. 3-1.

  Van 0-1 naar 3-1 in nog geen 4 minuten tijd, Hendrik Sr. Folkertsma is over het algemeen zeer rustig langs de lijn. Maar hij voelde zich nu even genoodzaakt om de verdediging der even goed van langs te geven. Niet geheel onterecht overigens.

  Deze totale black out kwam QVC de 1e helft niet meer te boven. ONS 2 liep met hun snelle jongens uit tot 6-1 voordat we aan de thee mochten.

  In de rust kon een donderspeech natuurlijk niet uitblijven. De aangewezen persoon hiervoor was natuurlijk onze aanvoerder Mr. Positive, Dirty Harry. Ik citeer: “Godjanpiellekes nog an toe jonges (en vrouwen) Dit ha ik in myn jirrenlange voetbal carrière nog nooit mei makke! Godjanpiellekes nog an toe! Wat binne wij mei syn allen een slappe hap, en dan bedoel ik echt iederien! Dit ken toch net!”

  Deze donderspeech ging nog wel even door, maar bij de meesten waren de gedachten al lang afgedwaald, zo ook bij de schrijver van dit stukje. Tot slot werd het doel van vandaag even bijgesteld. Van 3 punten mee naar huis! Gingen we naar “at we t onder de 11 kenne houwe en zelf nog 1’tsje kenne score he we t hjoed prima dient”.

  Met frisse tegenzin gingen we de 2e helft in. Kelly en PePe erin voor wat nieuwe energie. Niet veel later volgde ook Carina dit voorbeeld. De nieuwe energie deed QVC goed, wat heet, het leek een heel ander QVC dan de eerste helft! Dit resulteerde in een doelpunt voor wie anders dan ‘Good old’ Daan(tje) Hoogland. 6-2. De aansluitingstreffer was gevonden!

  Maar helaas helaas, wederom werd de hoop van QVC 3 gauw de kop ingedrukt door ONS. Met een afstandschot vanuit een corner werd via het hoofd van de bij de 2e paal opgesteld Symen Symen Jeen de kruising gevonden. 7-2.

  QVC liet zich niet kennen en zocht, tegen beter weten in, vol de aanval. Op zoek naar de aansluitingstreffers! Helaas pakte dit voor ons niet goed uit. ONS profiteerde met hun snelle jongens optimaal van ons niet al te sterke restverdediging.

  Ondanks verwoede pogingen om de aanvallen te stoppen kon QVC het niet helpen dat de 9 bereikt werd. “Oer myn liik dat ze de 10 gean meitsjen!” Schreeuwden de QVC’ers naar elkaar toe.

  Maar toen begon de avond te vallen, en bij zwembad 3 had ONS geen verlichting geplaatst. Joeri zag niks meer in het donker en schoffelde drie ONS’ers op rij onderuit. Dit resulteerde vanzelfsprekend in een gele kaart en een vroegtijdig einde voor onze laatste man. Met 10 man kon de 10 van ONS niet voorkomen worden.

  Het slotakkoord had voor Mr. Positive, onze aanvoerder, rots in de branding, Harry Wijbrands moeten zijn. Maar helaas schoot hij de bal vanaf 2 meter voor het vijandige doel over het vangnet richting de pepermuntfabriek. Knap staaltje balbeheersing, volgende keer beter. Of lag het toch aan het veld? We laten het wederom maar in het midden.

  Daar was dan eindelijk het laatste fluitsignaal, een lange middag kwam ten einde. Koud en kletsnat droop QVC af richting de kleedkamer. Wat dat betreft kwam het goed uit dat ONS ons goed had afgedroogd.
  Na een lekker warme douche (ze stonden op graadje 50) kwam er weer wat meer sfeer in de kleedkamer. Bakker Joerie van Dam deelde broodjes uit. “Wie wol der een lekker broadsje? Ik he chocola en nog wat dingen.” Frétuur de Boer was der as de kippen bij. “Welke wolst Fré?” ,,Maakt mij niet ut! Ik eet alles!” Willem ‘koning van de assist’ Albada probeerde Fré nog te vertellen dat een broodje niet uit de frituur komt, maar Frétuur moest der niks van wete: “klodderke mayo derop en t gliid su naar binnen!”

  Met de ziel onder de arm vertrok het 3e weer richting Staveren waar de warme kantine en het koude bier op ons wachtte. Aangekomen in de kantine werden we onder luid applaus en gejoel onthaald door de mede QVC’ers. Bedankt voor jullie steun in zulke donkere dagen.

  De wedstrijdbespreking werd gevoerd onder het genot van livemuziek van Bald&Grey.

  Uiteindelijk zijn we tot 2 conclusies gekomen. De 1e: uiteindelijk zijn het maar 3 verliespunten. De 2e : een terrasheatertje in de dug-out voor Steven “snorkel” Albada. Want t was m de 2e helft veelst te koud op e bank.

  (Wo)man of the match hadden we vandaag niet. Komende week maar even bijkomen van deze belevenis en volgende week de kop d’r wer foar!

  Tot slot nog een shoutout naar onze wasvrouw Anita! Wat waren de kleren weer aldermagtigst smerig.