• Afgelopen zaterdag mochten we aantreden in Bolsward tegen onze angstgegner. QVC heeft het traditioneel lastig tegen de mannen uit bolsward, in dit prille seizoen hebben ze zelfs de volle buit weten te pakken. Voor de laatste winstpartij voor de groen witten, moeten we terug naar 14 Februari 2015. Toen werd er gewonnen op eigen veld met maar liefst 6-3! Alle doelpuntenmakers van toen waren er ook vandaag weer bij, Strukel, Wieger, Podde en Rasirie. Dat het zo ver terug is voor de laatste winst, heeft ook te maken met het feit dat de Bolswarders sinds dat seizoen, een klasse lager uitkwamen.
  Dan terug naar de wedstrijd van gisteren, de eerste zonder publiek en dat is toch even wennen. Geen 3e helft, geen bakkie koffie voor de wedstrijd en dus geen kip die komt kijken. Gelukkig is er voor de thuiswedstrijden een oplossing gevonden, een livestream die te volgen is via facebook. En voor de uitwedstrijden kan men het 1e altijd volgen via twitter!
  Omstreeks half 3 werd er afgetrapt en QVC liet zich meteen gelden, Wieger kreeg meteen een kans na een bal van Strukel, maar helaas kon Wieger niet afdrukken. Meteen hierna had Podde een sublieme pass in de benen en weer werd Wieger gevonden, een subtiel lobje waar Geert trots op zou zijn geweest, smoorde in schoonheid en ging net over de goal. Vervolgens zette Bolsward iets aan en die besloten onze sluitpost eens goed te testen, die stond goed op te letten en had enkele sublieme reddingen in huis. Met een prachtige zweefduik, tikte hij een bal uit de linkerhoek. Twee minuten later liet Us Harmen even zien dat het geen toeval was, hij deed dit namelijk nog eventjes dunnetjes over. Vervolgens trok QVC weer ten strijde en Strukel besloot de boetepot te spekken want hij ramde een bal over het vangnet! Hierna redde Us Harmen ons alweer want de spits van Bolsward mocht vrij inschieten, Harmen pakte het schot echter klemvast en werkte zo aan zijn zelfvertrouwen. Hidde Bajema had ondertussen al meerdere keren zijn hielen laten zien aan zijn directe tegenstander, dit leverde een vrije trap op de rand van de zestien op. Podde nam plaats achter de bal en onze captain Wallie zorgde voor een afleiding, Strukel profiteerde hiervan en schoot snoeihard de voorzet in het dak van de goal 1-0! Hierna Bolsward dat toch een paar keer goed druk zette, toen Wallie met een kopbal door het midden een bal wegwerkte. Werd dit niet in dank afgenomen door een lid van de staf; “NIET DOOR HET MIDDEN WEGWERKEN!!!” werd er geschreeuwd. De captain was duidelijk onbewogen door het commentaar want zijn repliek luidde “Dan had ik wel bij barca speult!”. Nou is het niveau verschil niet zo heel groot tussen QVC1 en Barca dus volgende keer niet meer door het midden wegwerken 😉. QVC drukte hierna door en had de 2-0 en 3-0 moeten maken! Ook onze spitsen zijn wel eens ongelukkig en dus werd met een 1-0 stand de rust bereikt en dus ging iedereen naar binnen.
  Het schijnt dat in de rust een heel tactisch plan is uitgelegd, wonderwater geschonken en zelfs wat commentaar is geleverd. Echter was de verslaggever lekker tegen een balletje aan het trappen op het veld. Dus hier kunnen we om tactische redenen niet verder over uitweiden.
  Dan de tweede helft! Bolsward meteen met een kansje, echter de captain stond weer op de goede plaats en onderschepte simpel een paar ballen. Vervolgens Hidde B een paar keer gevaarlijk, die ging de tweede helft vrolijk verder met het dollen van zijn directe tegenstander. Wieger had nog een kansje uit een corner, maar de keeper van Bolsward lag te vaak in de weg en stond te vaak op de goede plek. Na 70 minuten een tactische wissel (of was Strukel moegestreden?) en de Hidde P kwam erin. Die werd meteen diep gestuurd maar kwam helaas niet tot een schot. Bolsward begon met nog 10 minuten te spelen aan een slotoffensief, verder dan wat hoge ballen op Harmen kwamen ze echter niet. Dus stand 1-0 en QVC wint zijn tweede wedstrijd.
  QVC speelde vandaag bij vlagen heel goed voetbal, er werd hard gewerkt en het team begint elkaar steeds beter te vinden. Us Harmen stond vandaag goed te keepen en hield QVC in het begin op de been. Het net doen bollen mag nog wel iets vaker, momenteel veel kansen maar nog niet zo heel veel goals. Het spelen zonder publiek is een stuk minder leuk, we hopen dan ook dat we snel weer onze trouwe aanhang mogen verwelkomen.
  MOTM: Us Harmen
  Us Harmen of zoals Ype hem noemt “De man met de stem”! Katachtige reflexen, nooit bang voor een tegenstander en staat er altijd! Het gerucht gaat dat hij elke bal klemvast pakt, ook penalty’s zijn aan hem wel toevertrouwd want hij pakt er regelmatig eentje. Vooral een fijne man in het team en ook zeker na de wedstrijd met een paar biertjes in het lichaam, dan is hij altijd te porren voor een analyse van de wedstrijd, andere keepers of zichzelf.
  P.S. Volgende week spelen we thuis tegen Delfstrahuizen en die zijn nog ongeslagen, dus ook dit zal weer een prachtige pot worden!