• Op een zeiknatte zaterdag de 18e november mocht QVC 2 aantreden tegen NOK 2. Op het B-veld ditmaal, vanwege de barre omstandigheden.

  Het Tweede lijdt aan een chronisch personeelsgebrek. Het gaat zo gek dat Tjietse Veenstra op zaterdagochtenden bij de Coop aan het flyeren is voor extra spelers. Deze wist Pieter Sjoerd om een uur of 11 te overtuigen om 12.15 op het B-veld te staan in de stromende regen.

  Een tweede verrassing voor het Tweede was de verschijning van Cees “d’r komt verdomme toch gjin wedstriedverslag, hé?” Huitema, omdat Arie van der Pal zich vlak voor de wedstrijd ziek meldde: een gekneusde duim van het scrollen op buienradar.

  Voor doelman Cees bevonden zich MbapPétrus v/d Pol, Jaapie Reuvers, Clint “Clonthonk” Baks en Pieter Sjoerd. Op het middenveld Andries Jacobi, Stein en Tjietse, voorin stonden El Chapo, Amir en Sietse Veenstra. De bank werd aangevuld door mannen van de JO-19, Matthijs, Wessel en Auke-Jott, die hiervoor al 90 minuten in de stromende regen bloempjes hadden geplukt.

  QVC begon sterk aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet op de Oudemirdummers en QVC creëerde mooie kansen, die stuk voor stuk over het doel van oud-bekende Johan Bergsma belandden. Het vizier werd in ieder geval scherp gesteld en het was wachten op de openingstreffer.

  Deze viel, maar aan de verkeerde kant. Pieter Sjoerd probeerde de bal te onderscheppen en gleed uit, waarna NOK eruit kwam over hun linkerflank. Eén pass verder naar voren en dan de voorzet vanaf de linkerhoek van de 16. Cees stond goed opgesteld voor de voorzet, die vol in de wind werd gegeven, waardoor hij de winkelhaak in vloog. Dikke pech, 0-1 voor de bezoekers!

  Kop op mannen, nu wij weer! Leider Gerrie “Der Bomber” legde zelfs even zijn telefoon weg door de mannen aan te sporen, laat het de vrouw niet horen. Het heeft effect. QVC komt gevaarlijk voor de goal van NOK, één van de spitsen wordt licht getoucheerd in de 16, maar er is een voordeel – als de bal maar op doel wordt geschoten van een metertje of 10: hoog over!

  Gelukkig is daar onze redder in nood, hoop in bange dagen: Pieter Hiemstra. De Bakhuister wimpelt het voordeel af, ziet de ernst van de situatie in, en geeft een penalty. De gewezen man voor deze taak, Sietse Veenstra, stapt zelfverzekerd achter de bal, oog in oog met doelman Johan. We weten allemaal dat Johan’s zwakte bestaat uit LAGE BALLEN. Sietse heeft goed opgelet en schuift de bal over de grond een metertje van het midden tegen Johan aan, jammer!

  We spelen verder. NOK weet weinig te creëren en QVC wordt sterker en sterker. Stein weet een paar keer de bal knap te controleren op het middenveld en mooie steekpasses te verzorgen naar het spitsentrio, zonder resultaat jammer genoeg.

  Tóch komt NOK er een keer doorheen. Tijd om de bal weg te maaien, richting ijsbaan, denkt MbapPétrus. Hij kwam, hij schoot, hij kreunde. Petrus bleef liggen en kermde het uit van de pijn, onder luid gesteun verliet hij het veld. Het schijnt dat er al een plekje voor hem is gereserveerd in het Bastion. Petrus wordt vervangen door Wieger Gase, maar gelet op de weersomstandigheden kan het ook zijn dat deze zijn tweelingbroer Hielke heeft omgekocht om voor hem nog een uurtje te spelen. We zullen het nooit weten. Met 0-1 de rust in, dat was zeker!

  In de rust werd “el penal” van pinchhitter S. Veenstra nog eens besproken. Cees kreeg een snauw terug, dat hij er bij de 0-1 “ok niet lekker bij sat”, en Sietse zei dat als Johan de andere kant op was gedoken, de bal erin was gegaan, en we het er nu niet meer over hadden. “Nee”, breekt vlagger Jacob Koenders in, “dan had de bal de doellijn niet iens haalt!”

  Bibberend verschijnt dan een van de JO-19 in de kleedkamer: “ik-k-k hef-f-f ’t w-w-wel een bytsje k-k-koud.” Hierop krijgt Auke-Snott een extra hempie en hij moet er maar tegenaan.

  Ook in de tweede helft is QVC de bovenliggende partij. Na een minuut of tien verlaat Stein het veld voor very important bankzittaken bij het Eerste, hij kon niet wachten op zijn lekker dikke jas. Auke-Jott komt erin op het middenveld, en even later verschijnt ook Matthijs Agricola voor Sietse Veenstra op de rechtsvoor.

  Matthijs zal volgende week wel drie keer nadenken voordat hij op vrijdagavond aan de spa goud gaat. Na vijf minuten in het veld begint de combinatie van tequila, berenburg, bier en flügel raar in zijn maag te draaien – en staat Matthijs kokhalzend op het veld. Hij herpakt zich sterk, maar zijn eerste twee balcontacten zijn niet om over in de krant te schrijven. Ze halen dit stukje gelukkig wel: beide passjes gingen rechtstreeks naar een tegenstander.

  QVC komt vaak naar voren via de rechterflank, bezet door Pieter Sjoerd op de back en Andries Jacobi op de rechtshalf. Keer op keer komt Andries eroverheen, door een leep passje buitenlangs of door een eigen actie, en keer op keer laat hij zien wat een fervent vuurwerkafsteker hij is. De ene vuurpijl na de andere verdwijnt van de rechtsvoor richting de ijsbaan 75 meter verderop. De schapen slapen nog slecht van de voorzetten van Andries. “LAAG HOUDEN” wordt hem toegeschreeuwd, “ik doch myn bêst!” is het antwoord.

  Dan een aanval. QVC belandt in de 16 van NOK, er wordt geschoten, Auke-Jott glijdt uit/valt/maakt een sliding, niemand weet precies wat die jongen op de grond deed, maar via zijn “beulich” belandt de bal netjes in het kruis, 1-1!

  NOK wordt nog gevaarlijk, mede door een vrije trap op de rand van de zestien (als de Oudemirdummer harder had geschreeuwd, had Pieter Hiemstra de bal op de stip gelegd). Cees zet de muur goed neer, een van de broeders Gase (men denkt Wieger) krijgt de bal in de pens en de kans op de 1-2 is weg.

  Het veld wordt inmiddels slechter met de minuut. Door alle energieslopende loopacties van Andries is de rechterkant een modderpoel geworden. Pieter Sjoerd stuurt hem tegen beter weten in de diepte in, de bal rolt over de lijn en dreigt uit te gaan, maar de blubber trekt de bal in een streep over de lijn, totdat de grensrechter de vlag in de lucht steekt. “EZEL!” is er vanuit de achterhoede van QVC te horen, met gelach uit de dug-out van NOK als gevolg. Het mag niet baten, ingooi NOK.

  Het blijft regenen, alleen geen doelpunten. Eindstand 1-1. Man of the match is Arie v/d Pal, die lekker thuis op de bank zat.