• Na gelijkspel tegen zowel de Walde als Bakhuizen, kwam vandaag Hielpen op bezoek. Hielpen 1, dan wel onder de schuilnaam ‘Hielpen 2’. Ach we hebben nog niet verloren dus dit zal ook wel goed komen. ...
  Luut de Tank, Marchisio en ús Dirk hadden op dit tijdstip (16.15) andere prioriteiten, geruchten gaan dat ze als voorstopper en back Hielpen al eens hadden zien voetballen.

  15.30 klaarmaken. 15 man sterk, nouja Hylcke en Pol, voorheen nog wel eens in het geel-groen te bewonderen, stonden nog bij de tegenstander in de hoop het tactisch plan te ontfutselen. Het resultaat mocht er wezen. Tijdens de warming-up kregen we dan ook van Hylcke per speler de sterke en zwakke punten te horen.

  Ander puntje voor de wedstrijd was dat Jesse nog even de camera goed moest zetten en dus niet in de basis kon starten. Ja beste lezers, vandaag kon er live meegekeken worden op facebook. Dit zorgde voor behoorlijk wat rumoer en menig speler had toch last van wat spanningen. Stel je voor, beelden van de acties de wereld over, Barcelona, Real Madrid...

  Al met al stonden er 11 gespannen koppies aan de aftrap, QVC trapt af en kon dat 3 minuten later weer doen omdat de hielper middenvelder vrijuit de bal mocht geven en met een lange bal de spits wegstuurde, voorstopper Roedoe en Nienhuis hadden het nakijken, want voordat ze er erg in hadden bolde het netje al. 0-1.

  Even reorganiseren, iedereen een mannetje houden. Zowaar kreeg QVC wat kansjes en vanuit een corner kwam de afvallende bal bij Der Bomber na een schot op goal deed de hielper keepert een nienhuisje 1-1.

  Dit is het moment dat we een stukje overslaan. De cameravrees sloeg in, en het QVC spel was niet om aan te gluren. Na een half uurtje stond het dan ook 1-4, vlugge japie met nog een goaltje, vrije trap (nienhuisje)? En een pegel van een QVC jeugdexponent.

  Rust.

  Na rust stonden er 4 nieuwe krachten in en pasten zich moeiteloos aan aan het niveau van de andere 7 overgebleven spelers. Het begin van de 2e helft was best oke. In de zin van Hielpen scoorde niet, wat overigens te danken was aan Nienhuis. Dit hielden we 20 minuten vol, toen maakte de Hielper spits de 2-5.

  Toch had QVC af en toe best aardige kansen, alleen ontbrak het aan stootkracht. Toen een keer een opening gevonden werd maakte Yuri de 2-5, echter stak de vlaggenist van dienst de vlag omhoog. Spel stilgelegd, VAR goal check.. toch afgekeurd. Later op de avond was er nog de nodige discussie over wel/niet terecht afgekeurd, aangezien de beelden al snel bekend gemaakt waren..

  Hierna ging QVC collectief alles of niets spelen, en bracht Hielpen een supersub in, die ene waar in de warming up voor werd gewaarschuwd. Dit alles of niets werd een open huis, en de Hielper supersub prikte een goaltje mee.

  Ons eigen ex-Hielper Hylcke wilde nog wel laten zien wat hij in huis heeft, speelde een mannetje uit, een panna er bij, maar vervolgens mikte hij net naast de goal. Helaas geen 2-6..

  Een verdwaalde voorzet zorgde voor het slotakkoord, en bepaalde de einstand op 1-7.

  Volgende week gaan we met frisse moed op bezoek bij de volgende tegenstander. Deze keer hoeven Pol en Hylcke waarschijnlijk geen tactisch plan te ontfutselen, dat is ons alwel bekend. We beginnen op een prachtig tijdstip: 14.00 uur. Tot dan! Of - tot op de livestream!