• 11 november is de dag, dat QVC 3 tegen SDS spelen mag. Na een grijze regenachtige wedstrijd tegen Balk scheen vandaag het zonnetje volop in Staveren. Ondanks het mooie weer had het vertrouwde B-veld de status van een soppig moeras. Zouden de weersomstandigheden goed uitpakken voor het derde? Straks hier meer over, maar eerst zetten we de afwezigen even in het zonnetje.

  Jurjen van Dam, reden onbekend, misschien dacht hij dat we uit moesten en is naar Oosterend gereden. Luut “de tank” Dijkstra bleef thús, want de koeien stonden op springen. Daarnaast was onze eigen verslaggever Pieter de Pachter Sjoerd afwezig. Waarschijnlijk moest hij knutselen in de Kaap voor Sint-Maarten. En ook ons nummer 14 Meindert Cruijff moest deze wedstrijd overslaan i.v.m. zijn hamstring van vorige week. Voor de wedstrijd hebben we nog even stilgestaan bij zijn afwezigheid (zie foto).

  Gelukkig kreeg het derde snel versterking van de vedettes uit het tweede: Clint, Jordy, “Fisherman’s friend” Dirk, Siemen Siemen Jeen en MbaPetrus. Laatstgenoemde vond het wel eens tijd om te promoveren naar het derde aangezien Carina “de pop” al twee wedstrijden bij ons had gespeeld. Helemaal terug van weggeweest: Steven “ik bin niet su fit” Albada, Jens de wandelende Beer en Age Osinga. Alle drie zo fris als een hoentje en klaar voor de strijd.

  Tijdens de warming-up hoorden we al wat kreten van Steven dat ie vandaag voor de verandering topfit was. Vervolgens liep Frétuur de Boer het veld op, geheel in trainingspak met het QVC-tenue er overheen. Fré wordt normaal geassocieerd met een graadje of 180, maar nu was het: “ik bin niet su fit, hef 39 graden koorts”. Dit pikte coach Hendrik “the Boss” Folkertsma op en had meteen een geweldige tactiek: Frétuur in de basis en Steven als geheim wapen een helftje op de bank. Tenminste, Steven gaf al snel aan dat hij de eerste drie kwartier wel even wilde overslaan.

  De start van de wedstrijd begint veelbelovend. MbaPetrus en Frétuur op laatste man en voorstopper: #Frétrus. Na 5 minuten alles te geven vond Fré het wel tijd om te wisselen met Jordy “de pitbull” en nam Jens het stokje van de patiënt over als voorstopper. Ondertussen bleef de wedstrijd aardig spannend de eerste helft. Harry “Mr. Positive”, Siemen Siemen Jeen, Hylcke en Willem “de koning van de assist” sneden vanuit het midden als een warm mes door de boter dwars door de verdediging van SDS heen richting het doel. Een kansje hier en een kansje daar. Maar helaas geen enkel succes voor een goal. Na een paar gemiste kansen was coach Folkertsma er klaar mee en werd de koning van de assist er even naast gezet. “Hij komt hij komt, die lieve goede” Clint, mocht zich deze keer bewijzen in de voorhoede.

  Sporadisch vliegt Sjoerd “help mijn man is klusser” Zwaan vanuit de rechtsmid naar voren. Vorige week probeerde hij dit vanuit de linkerhelft, alleen toen werd hij uitgeschakeld met een heuse kanonslag recht in zijn gezicht. Waarschijnlijk was Sjoerd dit alweer vergeten en probeerde het deze keer gewoon weer op dezelfde manier. Gelukkig slaagde hij er in om alle tegenstanders voorbij te spelen, maar helaas rolde het balletje er net naast. De welbekende scheidsrechter Pieter “Omtzigt” Hiemstra was zoals gewoonlijk erg duidelijk. SDS had nogal moeite met het ingooien en de heren van QVC werden vaak afgefloten voor verscheidene handsballen (dit werd bij SDS vaak door de vingers gezien). Achterin werd de boel goed dicht gemetseld door de verdediging onder leiding van MbaPetrus. Toch wisten de speler van SDS af en toe een goede sprint te trekken, maar na een paar goede aanvallen hadden zij ook moeite met het afronden. Op één moment na, speler van SDS stond bij een corner mooi vrij en wist met een geweldig schot de bal richting het goal te krijgen. Gelukkig was onze Age na een gezellige vrijdagavond superscherp en wist dit geweldige schot eruit te vissen. Wat een goede redding zei zelfs de tegenstander. Een paar minuten later vond de scheids dat het tijd was voor een lekker kopje thee, tussenstand 0-0.

  Tijdens de rust wilde coach “the boss” de boel toch een beetje omgooien. Het geheime wapen Steven moest gaan warmlopen in ruil voor Jesse “pure paniek” Van der Pal, die nog steeds wat geïrriteerd was over een onterechte handsbal. Dit zou veel beloven voor de tweede helft, er was namelijk ook een groep vrouwen te kijken. Of dit voor SDS was of voor Steven is onbekend. De tweede helft is begonnen, het zonnetje scheen nog steeds volop, alleen nu in ons nadeel. We moesten allemaal recht in de zon op kijken, wat soms wel voor verwarde situaties kon zorgen.

  De eerste 10 minuten was de verdediging het even kwijt. Pitbull Jordy stond voor het eerst in zijn leven op de rechtsback met het geheime wapen Steven voor hem. Soms moet je de juiste poppetjes op de goede plek zetten en werd de verdediging even omgegooid. Pitbull Jordy op het midden, Jens rechtsback, Sjoerd linksback en Dirk en MbaPetrus centraal achter. Willem “koning van de assist” Albada mocht het weer proberen en werd voor Hylcke in het veld gezet. De wedstrijd verliep weer net als de eerste helft: nog steeds 0-0. Af en toe had QVC weer wat kansen en af en toe had onze verdediging het weer even zwaar.

  Gelukkig hadden we ons geheime wapen, Steven ging à la “Kung Fu Panda” recht op de man van SDS af en zo werd de tegenstander (waar Steven wel 4x in zou passen) uitgeschakeld. Helaas was dit niet de allerbeste tegenstander, waardoor het plan niet helemaal succesvol was. Maar Steven gaf de moed niet op en ging weer snel in de aanval, wat tot leuke duels leidde. Steven werd een aantal keren de lucht in gelanceerd, het leek wel NK dwergwerpen.

  Na alle spektakel werd het weer eens tijd voor een corner voor QVC. Jens riep nog over het veld, deze wordt ingekopt door Pol (MbaPetrus). Helaas was Petrus zijn haarband vergeten en daardoor lukte het koppen niet. Maar gelukkig was het Dirk “Fisherman’s Friend” die met volle snelheid de bal in de goal kopt, 1-0! Hoppa nog 20 minuten te gaan en alles op slot. Maar SDS begon toch steeds meer druk op te voeren waardoor onze verdediging weer wat vaker een sprintje moest trekken. Het werd ook weer tijd voor wissels. De linkerhelft werd voor een deel gewisseld: Hylcke voor Siemen Siemen Jeen op linksmid en Jesse voor zijn zwager Sjoerd Sietze op linksback.

  Niet alleen SDS was onze tegenstander, ook de felle zon werkte de heren van QVC aardig tegen. Zo vloog de ene bal na de andere voorbij de verdediging “huh hadden jim een bal sien?”. Terwijl de linkerkant mooi vrij stond ging alles over rechts. Want ja, dan kon je in elk geval zien naar wie je speelde. Hylcke “the invisible man” Zijlstra was daardoor onzichtbaar en kon net zo goed weer in de dug-out gaan zitten. De keeper van de tegenstander wist op een slimme manier alle kansen te pakken. Zelfs buiten de 16 had hij alle ballen vast zonder dat de scheids het zag (misschien ook last van het zonlicht).

  Toen werd er een lange bal vanuit de tegenstander geschoten en ging SDS weer in de aanval. De verdediging van QVC dacht dat de aanvallers buitenspel stonden. Maar onze vlagger had het niet gezien, die stond nog bij de middenlijn en was dus te laat. Zo had SDS nog wel moeite met het afronden, waardoor Jesse van der (eerste) Pa(a)l dacht: 3x is scheepsrecht, deze kan ik er ook uit vissen. Maar helaas lukte dit niet en ook Age stond machteloos in het goal en zag de bal in het net vliegen, 1-1.

  Nu werd het toch wel spannend, nog 10 minuten te gaan. Opbouwen blijkt niet zoveel succes te hebben dus we gaan traditioneel met de lange ballen naar voren. Na een prachtige lange bal op de 16 dacht Hylcke “the invisible man” dat hij dat een SDSer in de rug te hebben. Na wat duwen en trekken misten ze beide de bal en bleek het onze Dirk te zijn. Een gevalletje friendly fire, Dirk dacht ik kop ‘em er nog een keer in. Laatste minuut maakte Jordy de Pitbull nog een schot op de goal, Paal! Zo bleef het 1-1 en vond de scheids het allemaal wel mooi geweest. In de kantine werd de wedstrijd nog positief nabesproken “Je was niet heel goed, maar je haar zit wel leuk”. Ook zat Frétuur de Boer, die niet al te fit in het veld stond, lekker aan de patat met mayo. Want daar knap je van op!