• QVC 4 - QVC 3
  Afgelopen zaterdag was het dan zover. Supersaturday, de grootste derby van heel friesland, de kraker der krakers. QVC 4 vs QVC 3. De door de wol geverfde vedettes tegen de jonge jachthonden van QVC.

  Normaal gesproken zou het bij deze wedstrijd wemelen van de supporters, pyro langs de zijlijn en spreekkoren die 8km verderop nog te horen zouden zijn. Helaas was het dit deze keer, door corona, niet het geval.

  Er heerste een doodse stilte op sportpark De Ribbe toen er werd afgetrapt. Om het nog leuker te maken kwam het water ook nog eens met bakken uit de lucht vallen. Kortom, de perfecte omstandigheden voor een derby op het scherpst van de snede.

  Marco had de eer om af te trappen. De eerste 20 minuten gingen gelijk op. Kansen waren er amper, het leek bijna op een vriendschappelijk potje. Totdat de verdediging van QVC 4 een slippertje maakte. Marco reageerde zeer attent en kwam 1 op 1 met Cees. Met een prachtige beweging passeerde hij Cees en schoot vanuit een lastige hoek de 0-1 tegen het net.

  QVC 4 werd wakker geschud en probeerde via Johan O. iets terug te doen. Zijn schot belandde echter in het zijnet.

  Een kleine 10 minuten later was het onze kleine, grote vriend die de hoofdrol voor zichzelf opeiste. Hij kwam er noodgedwongen in voor Der Bomber. Want Der Bomber kon blijkbaar niet goed omgaan met de druk die bij zo'n derby komt kijken en liet zich na een paar minuten al wisselen.

  Maar goed, onze kleine, grote vriend STEVEN ALBADA bleek een prima vervanger te zijn en gaf een splijtende pass op Clit. Clit kon vrij doorlopen op Cees en schoot hem onberispelijk hard in het doel. Sommigen zeggen dat Cees een Nienhuisje maakte, maar een ding is zeker. Clit is van de 0 af. De oud jeugdspeler van SC Cambuur loste zijn belofte in door 0-2 op het scorebord te zetten.

  QVC 4 probeerde vlak voor rust nog iets terug te doen via een vrije trap van good old JW Albada. Hij had geen oog voor Auke, die bij een pass 1 op 1 had kunnen komen te staan met Nienhuisje. Hij probeerde het ineens vanaf de 16, maar het schot was een simpele prooi voor Nienhuis. Ruststand 0-2.

  QVC 4 trapte de tweede helft af en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Ze waren echter niet bij machte om de verdediging van QVC 3 aan het wankelen te brengen. Toch was het even billen knijpen voor QVC 3 na een vermeende overtreding van Luut de Tank. Gelukkig had de scheidsrechter goed zicht op de situatie en zag dat Zwarte Peke ook aan Luut zijn broekje hing.

  Nienhuis probeerde kort daarop toch nog de spanning terug te brengen in de wedstrijd door een perfect Nienhuisje uit te voeren op een schot van Auke. Helaas voor QVC 4, kreeg hij de bal alsnog voor de lijn te pakken (ja Siep, het was echt voor de lijn).

  Het slotakkoord was voor QVC 3, Tjietse (niet meer steunend en kreunend) gaf een prachtige steekbal op Joerie. Vanaf een aanzienlijke afstand schoof Joerie de bal hard en strak in het hoekje, Cees wederom kansloos.
  Dit doelpunt bepaalde de eindstand op 0-3 voor de jonge jachthonden uit Stavoren. QVC 4 lijdt uitgerekend tegen QVC 3 hun eerste puntverlies van het seizoen. QVC 3 pakt eindelijk weer eens de broodnodige volle drie punten.

  HiHaHarry blijft desondanks zijn afwezigheid topscoorder van het derde. Marco is op gelijke hoogte gekomen met Tjietse. En Nienhuisje is gelukkig voor iedereen blijven steken op 1.
  Volgende week geniet het derde even van een vrij weekend, volledig verdiend na vandaag. Tot over 2 weken!