• Afgelopen zaterdag stond de competitie wedstrijd tussen QVC1 en NOK1 op het programma. De tweede derby sinds de start van het nieuwe seizoen. De eerste derby was een spannende maar slechte wedstrijd tegen die “andere blauwen”. QVC won die wedstrijd tegen Oeverzwaluwen terecht en beslechte zo de 1e burenruzie in het voordeel van de groen witten.
  Afijn we moesten nu dus tegen de blauwen uit Oudemirdum en de laatste ontmoeting tussen deze twee ploegen, won QVC terecht met maar liefst 4-0! Tevens was dit de laatste wedstrijd voor de corona stop. Voor het laatste thuis verlies tegen NOK moeten we terug naar het seizoen 17/18, toen verloor QVC met 1-3 op het eigen veld. Een saillant detail is dat good old Johan Bergsma, jarenlang speler van QVC, tegenwoordig uitkomt voor de blauwhemden uit Oudemirdum…
  Doordeweeks is er hard gewerkt door verschillende vrijwilligers om een tweetal tenten op te bouwen, hierdoor was er een extra kleedbox gerealiseerd en tevens een uitbreiding op de kantine. Fantastisch dat dit gerealiseerd is want er is toch niks belangrijker dan de 3e helft winnen 😉!
  Alvorens QVC1 zou beginnen aan zijn eigen wedstrijd werden de vedettes van het 4e elftal gade geslagen, de ploeg die overloopt van voetbal en ervaring speelde hun tegenstander vakkundig van de mat en wonnen met maar liefst 4-0! Het goede voorbeeld was gegeven dus nu kon QVC1 niet achterblijven.
  Ondanks het verlies van vorige week begon QVC1 met dezelfde opstelling als tegen Sleat en om 14:30 werd er afgetrapt door NOK. QVC zette vanaf het begin goed druk en dit resulteerde in een aantal kansen, eerst kon Hidde B op de keeper af maar helaas stond die goed op te letten. Daarna stuurde Rensio de andere Hidde weg en die bereikte Jitse, helaas waren we nog steeds niet helemaal scherp dus ook die kans weg. Vervolgens besloot Wieger om de boetepot te spekken want die wipte een voorzet omhoog en schoot de bal richting richting Molkwar, Wieger bedankt voor de 2euro en volgende keer je lichaam over de bal. Ik hoor jullie denken “doet NOK niet mee?!?” zeker wel en die kregen ook een tweetal kansjes, gelukkig stond onze sluitpost Harmen op de goede plek en die stopte de kansjes vakkundig. Hierna kreeg QVC een wereldkans, Wieger stak Jitse prachtig weg door het hart van de verdediging en Jitse omspeelde de keeper en schoot vervolgens RECHT op de paal. Helaas weer net niet, kansen genoeg maar de afwerking ontbreekt. Stand blijft 0-0, QVC voetbalt leuk maar de goals willen nog niet vallen. Nog net voor de rust weer een prachtige aanval, blijkbaar had NOK twee keepers op het wedstrijdformulier staan. Een verdediger van NOK lag op de grond en deed een sleep beweging over de bal met zijn arm, iedereen zag het behalve de verder goed fluitende scheidsrechter. Ach een foutje kan bij iedereen gebeuren dus ook bij de man met de fluit.
  Vervolgens in de rust was Ype niet helemaal tevreden, misschien maar goed ook want vorige week was hij dat wel. Toen verloor QVC dik, misschien wel omdat QVC het niet gewend is van de fanatieke coach.
  Zonder wijzigingen begon QVC aan de tweede helft en was QVC even zoekende, NOK was namelijk de eerste met een kansje. Dit resulteerde in een corner en in de tegenstoot werd Wieger door Johan Bergsma onderuit gehaald. Een penalty en Wieger nam hem zelf, Johan toucheerde de bal nog maar toch een lekkere goal dus 1-0! QVC ging op zoek naar meer en zorgde ook snel voor meer, Hidde B speelde naar Wieger, die vond Edwin “Podde” en die schoot hard en zuiver raak 2-0! QVC bleef gevaarlijk en ging op zoek naar meer. Podde had nog een kansje maar die kwam niet tot een lekker schot, Wieger nog met een kansje maar was ongelukkig dus stand bleef 2-0. Vervolgens nam de scheidsrechter een bijzondere beslissing, waar in de 1e helft hands onbestraft bleef, werd het dit keer genadeloos afgestraft. QVC captain “Wallie” had zijn hand zo dicht tegen zijn lichaam dat het een pinguin leek, de spits van NOK schoot de bal tegen hem aan en de scheids floot voor een penalty. Om het klein uit te drukken waren de spelers van QVC een beetje verontwaardigd, dit leidde tot enige discussie met de man in het zwart maar die was gedecideerd en de penalty bleef over. De spits van NOK was net in het veld gekomen en die zou hem nemen, hij wist echter niet dat hij tegen over penalty killer “Us Harmen” stond. De visserman van beroep, vond alleen vissen door de week wel voldoende en het gerucht gaat dat hij de penalty klemvast pakte! Stand 2-0 en meteen extra energie bij de mannen in het groen en wit. Vervolgens bloedde de wedstrijd een beetje dood, NOK werd niet meer gevaarlijk en QVC moest het hebben van standaard situaties. Tot de 75e minuut! QVC voerde wat tactische wissels door, Teake Bergsma was weer terug van een blessure en mocht een broederstrijd gaan voeren tegen zijn grote broer in het andere team. Toch lekker invallen als je 2-0 voorstaat tegen hem. QVC zou nog een aantal keer het net doen bollen en dat begon bij Tjerk “Strukel” van der Pol, die werd gevonden door Wieger, en Strukel rondde onberispelijk af 3-0! Gelegenheidsback Rasirie was twee linies naar voren geschoven en die schoot na een een-tweetje met Wieger hard en zuiver in de korte hoek 4-0! Maar hiermee was de koek nog niet op voor de thuisploeg, Rasirie vond Podde en die besloot om de bal bekeken in de linker kruising te draaien. QVC stond met 5-0 voor en de wedstrijd was beslist. De scheids floot af en QVC kon de eerste 3 punter bijschrijven!
  QVC speelde de eerste helft goed maar opnieuw had het geen geluk in de afwerking, tweede helft werd de score geopend en liep het met goed voetbal uit naar een ruime overwinning. De wissels speelden prima en vooral Strukel bracht net als vorige week een extra dimensie aan het spel van de groen witten, ga zo door Strukel!
  Dan het moment van de “Man of the match”
  MOTM: Jan van Dam
  Het slot op de deur, sloopbedrijf van Dam, De uitsmijter, De stofzuiger. Het zijn de bijnamen voor de man in vorm op het middenveld, Jan zorgt er voor dat de verloren ballen op het middenveld worden opgepakt en weer richting de ruimte worden gespeeld. Hij verzet veel ondankbaar werk en zorgt voor voetbal in de ploeg. Het gerucht gaat zelfs dat volgens een van de leiders na het drinken van een paar biertjes, Jan naar Cambuur kan. Nou blijf dan maar lekker bij QVC1, mooier shirt en een veel mooiere club.
  P.S. Lees zeker de verslagen van het 2e, 3e en 4e. Daar zitten een paar begenadigd schrijvers die prachtige stukken schrijven, die tevens vol zitten met humor.
  P.P.S Omdat er geen publiek aanwezig mag zijn komende zaterdag, gaan we proberen om een live stream te realiseren en uiteraard houden we iedereen op de hoogte via twitter @vvQVC1
  Als laatste, iets met typfouten en spelfouten, mocht je ze vinden… mail ze vooral niet naar ons😊