• SC Bolsward vs QVC VR1


  Zaterdag 10 oktober om half 3 stond er weer een wedstrijd gepland voor de dames van QVC. Onze eerste uit wedstrijd tegen Bolsward. We hadden er weer zin in.
  Iedereen liep op het veld en pakte hun positie. We hadden een scheidrechter die de leadzanger was/is van de bekende band “Deadline”. Sommigen waren benieuwd hoe dit ging aflopen.
  Het fluitsignaal was gegeven en de wedstrijd is van start gegaan. Na een paar minuten had QVC al in de gaten dat de dames van Bolsward goede kaats technieken hadden. Ze raceten naar de goal van QVC toe. Dit liep uit naar een corner. Bolsward nam de corner. Dit was een mooie hoge bal in het 16 gebied. Iedereen probeerde de bal in de voeten te krijgen, maar het was er zo druk dat er een miscommunicatie viel tussen de laatste man en miss Piggy. De bal eindigde in de goal van QVC.. 1-0 voor Bolsward in de eerste minuten van de wedstrijd…
  Maar QVC was er nog niet klaar mee. Ze namen de tweede aftrap en Lieke nam de bal gelijk mee naar voren toe. Ja, waarom niet? De bal kwam ook nog extreem dichtbij de goal van Bolsward. Hier kwam jammer genoeg geen goal uit en had Bolsward de bal alweer verovert. Ze probeerde weer snel naar onze kant van het veld te rennen. Deze keer was het jammer genoeg moeilijker voor QVC om die bal naar hun kant te krijgen. De bal bleef enige tijd aanwezig aan onze kant. Dit was natuurlijk niet de bedoeling.. Maar was lastig om hem eruit te krijgen.
  Uiteindelijk dacht Carina eens “Nou ben ik er klaar mee”. Ze slingerde de bal richting Lieke, over de mensjes van Bolsward heen, en dan zoekt ze het maar uit. En Lieke zocht het ook nog echt uit. Ze nam de bal mee naar de goal toe, ze ging van de linker buitenkant, naar binnen toe richting de goal. Ze kwam 1 op 1 met de keeper en trapte de bal door de benen heen de goal in. Hoppa 1-1!
  Maar het spel was nog niet gedaan. Bolsward kwam gevaarlijk naar de goal toe. Deze meid was erg snel en ging haar voorbereiden voor een trap op goal. En dit deed ze vervolgens ook. QVC was net te laat om de bal tegen te houden. Ze trapte de bal in de goal.. 2-1…
  Na een paar pogingen van QVC en van Bolsward, luidde het rustsignaal. 2-1 voor Bolsward in de rust.

  Eenmaal aangekomen in de kleedkamers, was het doodstil in de kleedkamers bij QVC. Iedereen zat te brainstormen hoe we dit moesten gaan aanpakken. De kippenboer wist het. Hij gooide de opstelling voorin helemaal om. We hadden nu twee spitsen. The Bulldozer (M) en the Queen of Drama (L) mochten deze posities oppakken.
  Er werd op onze deur geklopt en de tweede helft van de wedstrijd ging weer beginnen.
  De tweede helft was begonnen en dit merkte QVC meteen. Het was gelijk weer een strijd tussen de twee ploegen. De verdediging van QVC had het er maar druk mee, maar buiten dat, gingen ze met volle moed door. Zo ging het gedurende de wedstrijd een beetje door.

  Bolsward had op een gegeven moment de bal weer bemachtigd en slingerde de bal in het 16 gebied van QVC, waardoor 1 van de speelsters de bal in de goal schopte. Jammer.. 3-1.. Maar wel een mooi goal.

  De laatste minuten van de wedstrijd gingen in. Dit was ook weer lekker spannend. Er stonden 3 meiden van QVC voorin te asen op de bal die ze wilden hebben van Miss Piggy of van Carina. Alle ballen gingen naar voren, zodat we misschien nog wel een kans konden hebben op een goal. Dit ging een paar minuten door.
  Op een gegeven moment, was QVC los. Na een paar kaatsen, kwam de bal bij de wals (K) terecht. Zij probeerde om van veraf de bal in de goal te krijgen. Ze schopte de bal en deze vloog de lucht in. Iedereen van QVC stond de bal na te kijken of hij raak zou wezen. En ja hoor! De keeper stond te ver naar voren en de bal kwam over haar heen de goal in. Ze kwam er net niet bij. Yes 3-2! Dit kon nog wel eens spannend worden voor een 3-3…

  De dames van QVC hadden nu nog volle moed om een 3-3 te realiseren, maar dit was deze keer lastiger, omdat Bolsward lekker rustig aan deed.
  Er was nog een laatste kans voor QVC. Een verdediger van Bolsward had de bal bemachtigd en ging wachten totdat QVC ging aanvallen. De wals (K) ging eropaf, want haar geduld was op. Ze pakte, door een fout van de verdediger, de bal af en rende de hoek in om een voorzet te geven. Jammer genoeg was de voorzet niet hard genoeg en eindigde de bal bij de keepster.

  Het eindsignaal luidde en de wedstrijd was afgelopen. 3-2 voor Bolsward.
  Desondanks dat we de punten niet hebben bemachtigd was het een mooie wedstrijd.

  Aankomende zaterdag zijn we lekker vrij, maar de trainingen gaan natuurlijk wel door met de kippenboer!