• Eindelijk mochten we afgelopen zaterdag weer aantreden voor een competitie wedstrijd.
  QVC1 heeft een redelijke voorbereiding gedraaid, in 6 wedstrijden werd er slechts 1 verloren en wij zijn door in de beker. Us Harmen heeft de concurrentiestrijd gewonnen van de 2 aanstormende talenten Arjen en Tibbe. Ook hebben we een nieuwe jongen in de groep Edwin “Podde” Pluister en die moet toch duidelijk even wennen aan het niveau. Van het verfijnde uit de 2e klasse naar het fysieke in de 4e klasse, maar we zijn blij dat deze echte QVCer elk weekend weer 4 uur op en neer reist voor ons teampje.

  Terug naar de cijfers van de voorbereiding, QVC1 heeft 20 goals gemaakt en er maar liefst 12 tegen gekregen. Dit betekent dat we makkelijk het net vinden maar ze ook nog te makkelijk tegen krijgen.
  Uiteraard is dit een logisch gevolg van de vele wisselingen omdat iedereen speeltijd heeft gekregen.
  Het puntje waar het team de meeste moeite mee heeft is wel dat wij de derde helft helaas niet “echt” kunnen spelen, misschien gaat dit wel het eerste jaar worden dat QVC1 NIET elke derde helft gaat winnen…

  Dan de wedstrijd uit tegen Sleat, rond half 2 arriveerden de vedettes van het vlaggenschip uit Stavoren in Sleat en bekeken wij nog even het derde elftal van Sleat. Rond half 3 werd er afgetrapt en QVC begon furieus aan de wedstrijd. Sleat werd vastgezet en dit resulteerde binnen 2 minuten al in 2 kansen. Het duurde dan ook niet lang of Jan “Sambuca” van Dam onderschepte een bal en die stuurde Wieger weg, die werd vakkundig neergelegd door een verdediger van Sleat en een penalty voor QVC. Dit betekende dat Edwin “Podde” mocht aanleggen voor de eerste goal van het nieuwe seizoen en hij faalde niet! De keeper werd vakkundig de verkeerde hoek in gestuurd en de bal belandde in de andere hoek 1-0! Meteen hierna nam QVC wat gas terug waardoor Sleat wat meer aan de bal kon komen. Echt gevaarlijk werden ze niet, QVC bleef af en toe heel goed voetballen maar hanteerde nog wel te vaak de lange bal. Door 2 foutjes achterin kwam Sleat op een 2-1 voorsprong. Eerst kwam iemand over rechts door en schoot uit een onmogelijke hoek op goal en veraste zo Harmen dus 1-1. Vervolgens werd er een bal niet goed weggewerkt en door miscommunicatie kon een speler van Sleat oppikken en die schoot hem heel knap, laag en hard in de hoek van de goal dus 2-1. Niet getreurd, QVC creëerde redelijk wat kansen maar de eindpass ontbrak vaak of we waren niet scherp genoeg in de afwerking. Net voor de rust werd Hidde Plantinga nog weggestuurd die bij zijn man weg snelde, helaas vond hij de keeper op zijn pad en gingen we rusten met een 2-1 achterstand.
  Ja dan is het rust en sta je 2-1 achter, de wedstrijd is onder controle en afgezien van 2 foutjes achterin, heeft Sleat weinig gecreëerd. Dus tweede helft op dezelfde voet verder en snel proberen om de aansluitingstreffer te maken.

  Meteen vanaf de aftrap gaat QVC er boven op en probeert de aansluitingstreffer te maken, de Hiddes kregen een paar goede kansen maar die waren helaas niet aan hun besteed. Sleat was dodelijk effectief want uit een van de spaarzame kansen voor hun scoorden ze de 3-1. Over onze linkerkant stoomden ze op, speelden hun man uit en gaven laag en hard voor. De spits die goed tweede paal kwam werd nog afgestopt maar de linksbuiten kon vanaf 2 meter vervolgens vrij inschieten en dus 3-1. Vervolgens kreeg QVC echt nog wel kansen, vrij voor de goal werd er naast geschoten en een hakje smoorde in schoonheid. Dat Sleat vervolgens nog een prachtige goal maakte was mooi voor hen maar slechts voor de statistieken.

  QVC verliest uiteindelijk verdient met 4-1, zelf maken we de kansen niet af en krijgen ze dan wel meteen tegen. Het moet voetballend soms nog iets beter en minder vaak de lange bal hanteren. We kunnen dit bestempelen als een “off day” voor de boys want de voorbereiding was prima, we kunnen beter en moeten beter. Te beginnen volgende week wanneer onze buur NOK op bezoek komt. NOK verloor hun wedstrijd met duidelijke cijfers dus die zullen hun huid duur verkopen tegen ons, dit belooft echter wel een prachtig affiche te worden!

  P.S. Omdat ik de twijfelachtige eer heb om de wedstrijd verslagen te mogen schrijven, heb ik besloten dat ik ook de MOTM (Man of the Match) mag kiezen.
  De MOTM van afgelopen zaterdag was Tjerk Jongstra, de jonge linksback van QVC1 is al een aantal wedstrijden in vorm en lijkt steeds beter te renderen op de linkerkant! Hopelijk zet hij deze lijn door en dan kan het een heel mooi seizoen worden voor onze youngster.