• QVC 2- Oudehaske 2

    Vandaag mochten we aantreden tegen Oudehaske 2 voor onze derde competitie wedstrijd van het seizoen. Vorige week hadden we onze eerste wedstrijd gewonnen van Nok 2 dus gingen we met goede moed van start in deze wedstrijd. Vorig seizoen hadden we ook al gespeeld tegen deze tegenstander en dat ging niet al te best. Na een vroege 2-0 voorsprong werden we daarna finaal afgedroogd met 8-2 dus dat moest deze keer beter.
    Ook deze keer begonnen we weer goed aan de wedstrijd. De taken die ons werd opgelegd door de trainer werden goed uitgevoerd, wat resulteerde in een gelijkwaardige opening met kansen aan beide kant. Uit een vrijetrap van Jacob kreeg Gerben een niet te missen vrije kopkans, maar de laatstgenoemde presteerde het alsnog om deze bal over te koppen. Ook Steven W kreeg nog een grote kans, uit een mooi uitgespeelde aanval was Steven het eindstation maar zijn inzet ging helaas op de paal. Verder waren er nog een paar goede aanvallen, maar in de goede eindpass ontbrak het meestal. Ook Oudehaske kreeg een paar kansen goede kansen, gelukkig wist Arjen op al deze inzetten het antwoord te vinden, waardoor de stand lang 0-0 bleef. Pas in de 30ste minuut werd de score geopend. Bij een bal die door menig oog buiten de zijlijnen word gezien, mocht er toch door gevoetbald worden, Oudehaske profiteerde daar uitstekend van aan kwamen met 3 man op Arjen aflopen, dit speelden ze natuurlijk uit waardoor we met de stand van 0-1 konden rusten. Het veldspel was bij vlagen best wel goed en uiteindelijk zou die bal er nog wel eens in moeten vallen.
    Na rust kwamen we slap de kleedkamer uit, duels werden bijna niet meer gewonnen en we waren eigenlijk overal een stap te laat. Hierdoor kwamen we bijna niet meer voor de goal van de tegenstander en had onze verdediging het zwaar te voortduren. Arjen hield ons lang op de been een heeft een aantal knappe ballen eruit gehaald. Maar ongeveer in de 60ste minuut ging het mis, na miscommunicatie op het middenveld kon een speler van Oudehaske de bal oppikken en deze aanval werd daarna goed uitgespeeld en kwam de stand van 0-2 op het scorebord. De wedstrijd rommelde zo wat verder en de nodige kaarten werden daarin ook nog gepakt. We moesten echter toch nog wat verzinnen dus André besloot om Chapo naar de spits positie te sturen om op de lange bal te spelen. Van die lange ballen kwam weinig gevaar van terecht en in de tegenaanval werd ook nog de 0-3 gemaakt. We kunnen terugkijken op een goede eerste helft waar het hem in de eindpass ontbrak. In de tweede helft kwamen we nog wat conditie te kort om door te zetten, er is dus nog genoeg werk aan de winkel. Volgende week mogen we knallen tegen Flevo Boys, dan maar weer eens kijken hoe het gaat.
    MOTM is deze keer Arjen, onze keeper heeft vandaag ons team op de been gehouden met een goed straaltje keeperswerk en daardoor een erger score voorkomen. Een eervolle vermelding is er voor Niels die aardig wat vuile meters heeft gemaakt en de aanvallers van Oudehaske goed in de weg heeft gezeten.