• Jaja, het is weer zaterdag, we kunnen weer.
  Ditmaal stond De Walde 2 op het programma, het 2e en tevens laagste seniorenelftal van Elahuizen e.o.
  Met mooi voetbalweer en een uitstekende grasmat beloofde het weer een mooie voetbalmiddag te worden.
  De aftrap was wel wat vroeg (1200u) maar dat mocht de pret niet derven. Wel zorgde dit voor wat problemen bij een enkele speler, maar daarover later meer.

  Oefenmeester de Vries had ditmaal beschikking over een niet al te brede selectie (in de schouders en buikomvang uitstekend maar qua aantallen viel het tegen). Met 12,5 speler was er niet veel ruimte om te wisselen. Een absolute vedette had namelijk tijd gemaakt om een helft mee te spelen en het team daarmee wat ademruimte te geven. Michael Dijkstra kwam het team versterken voor de 1e helft en daar was trainer Joop zeer content mee. Trainer de Vries reageerde als volgt op de aanwinst: \"As je sukke jongens krije kinne, mut je fut ta happen. Al die jirren erfaring, der falt net tsjin te voetbaljen. Ik hoop dan ik dat ik 'm verleiden kin mei een fest contract.\" Één van de redenen dat Michael moest bijspringen was de absentie van de kaptein, Anton ook bekend als Japio. Hij had een weekend vrijaf genomen om met zijn nieuwe vlam de Drentse bossen onveilig te maken. De eekhoorns zullen wel een onrustige nacht hebben beleefd...

  Gelukkig konden we ook weer gebruik maken van Donkere Peke, deze nam de honneurs waar voor Japio en ook Keimpe was weer van de partij. Het gerucht gaat dat ze al vastgelegd zijn voor de rest van het seizoen. Tenslotte diende een nieuwe gastspeler zich aan uit de scoutingspoel van de Laaxumer oefenmeester. Gert Ype Wolthuis, met zijn 2 meter nog wat een welkome aanvulling in de aanval, deze kwam als vervanger van Erik Podde.

  Afijn, op naar de wedstrijd. QVC begon in de vertrouwde formatie en de hand van De Vries wordt steeds zichtbaarder. Met een sterk blok centraal, 2 opkomende backs en een sterk blok op het middenveld is het af en toe likkebaarden. Er wordt vrijuit gevoetbald en zelden hoeft er onnodig te worden weggewerkt. De wedstrijd kon voor de groen-witten niet beter beginnen, binnen 1 minuut en 30 seconden, mocht de ploeg al juichen. Via via komt de bal bij Bouma terecht, deze omspeelt zijn directe tegenstander en schiet raak in de verre hoek. Een welkome start voor de ploeg uit de voormalige Zuyderzee stad. QVC houdt grip op de wedstrijd en blijft goed voetballen. Met de backs breed en altijd aanspeelbaar is er een ruime keuze in de opbouw voor Jan Willem Albada en Michael Dijkstra. Ook een dieptepass hoort tot het arsenaal en zo worden de voortwaartsen nog enkele keren bijna gevaarlijk. Diezelfde Albada stoomt vanuit de achterhoede op naar voren, nadat de aanvallende poging net mislukt, komt de bal toch nog bij een aanvaller terecht. Bouma scoort op vrijwel identieke wijze de 0-2. Maar zoals eerder benoemd blijft de dieptepass een wapen en zo gaat de bal diep op Bouma, deze kopt door en Gert Ype Wolthuis komt oog in oog met de Elahuizer keeper en hij faalt niet, 0-3! De 3-0 geeft de ploeg wat rust, het moet namelijk fysiek flink aan de bak. Door de wat 'vroege' starttijd van 12u, had de Warnser middenveld maestro Peter Jongstra een lichte hongerklop en deze besloot even bij te tanken naast de trainer en de licht geblesseerde van der Meer. Dit was echter niet helemaal doorgedrongen bij de overige 10 spelers. Zo ging Albada nog een aantal keer op avontuur in de spitspositie en maakte Dijkstra overuren in de achterhoede. Dit ging een aantal keer maar net goed, maar toch sloeg De Walde toe. Via een 2-op-1 situatie kon de geelgroene aanvaller in de korte hoek afmaken. Hans van Dijk was gretig en kon met zijn invalbeurt weer zorgen voor een elf-tegen-elf. Gelukkig was de rust nabij, ditmaal letterlijk. Een aantal spelers is nog druk bezig met conditie kweken en kon de 15 minuten dus goed gebruiken om de batterij weer op te laden. Helaas had Michael verplichtingen bij het 2e, waar hij de nieuwe generatie talenten begeleidt en ondersteund in hun weg naar de hoofdmacht. Gelukkig heeft de trainer nog een joker achter de hand, Siep Dijkstra, Dijkstra voor Dijkstra dus. Van vedette naar cultheld, een mooie afwisseling. Siep kwam op zijn vertrouwde rechtsbuiten terecht en kreeg vrij spel van de trainer om zijn befaamde acties te maken.

  De 2e helft beloofde een pittige strijd te worden, conditie tegen ervaring/voetbal. Waar de Walde het via een drietal spelers probeerde, kon QVC gebruik maken van het gehele team. Met name de backs van QVC zorgden voor veel ruimte om te voetballen. Hessel en Peke bleven maar gaan. Peke als rots in de branding in de achterhoede en Hessel in zowel voor- als achterhoede. Zelfs toen gemeld werd dat hij (Hessel) niet meer kon, was hij nog in de vijandelijke zestien te vinden. Een pluim naar beide heren die een voortreffelijke wedstrijd speelden. Qua spelbeeld veranderde er niet veel, QVC bleef voetballend de ruimtes zoeken en De Walde zocht hun targetman. Helaas voor hen, stond het duo Albada & Albada centraal achterin. Jan de breker, Jan Willem de dribbelaar. Het schijnt dat Jan's voetbalkleren met spits in de broekzak en al in de wasmachine zijn gegaan. Maar zoals al was aangegeven, Siep was ingevallen. En Siep = Spektakel. Cornelis pikte de bal op links op, dribbelde naar binnen en hij vond Siep, na een sublieme actie wist hij de bal in de zestien te brengen waar Stefan zijn hattrick kon voltooien. 1-4 en de wedstrijd leek definitief gespeeld, het geloof verdween uit de harten van de Elahuizer elf en de ruimtes werden groter. Vlak na zijn 3e kon Stefan wederom afstormen op het vijandelijke doel maar zijn poging belandde op de benen van de keeper en caramboolde over de goal, corner. En als er een corner aan de rechterzijde is, staat de cultheld klaar deze te nemen. Siep sloft de bal voor en André Keimpe Zijlstra knikt de bal genadeloos binnen. Een prachtgoal van dit jonge talent en wederom een assist voor onze cultheld. Siep loopt sinds gister al 1-op-1 qua assists&doelpunten / wedstrijden, een prachtmoyenne. Nu is het maar te hopen dat hij niet naast zijn tenen gaat lopen. Besluit coach Joop hem nu als basisspeler te gebruiken of bewaard hij hem als supersub, we wachten het af. In het restant van de wedstrijd wist Jan Willem Albada in de achterhoede nog een aantal maal de tegenstanders tot pylonnen te degraderen. Met speels gemak dolde hij deze gretige knapen keer op keer en na 90 minuten besloot de scheids dan ook maar af te fluiten.

  9 uit 3 voor de QVC'ers welke een prima competitiestart hebben. Man of the Match was ditmaal Donkere Peke met speciale vermelding voor Hessel van der Goot. Beide heren speelden een zeer puike wedstrijd. Peke wist keer op keer zijn tegenstander de baas te zijn in duels en ook in balbezit kon keeper Cees of het centrale blok een beroep doen op de jonge links bakka. Het is dan ook te hopen dat De Vries dit talent snel voor de rest van het seizoen vastlegt, voordat de trainer van QVC1 op de livestream de verrichtingen gaat volgen.

  Volgende een week een thuiswedstrijd tegen een bekende tegenstander, namelijk het 3e. Tot dan (op de livestream).